Välkommen till Stämpelfabriken!

Vår förra hemsida lanserades redan 2001 och erbjöd bygg-online långt före sin tid. Den har under åren betjänat tusentals kunder som byggt ett oräkneligt antal stämplar. Med den erfarenheten i ryggen går vi nu vidare och lanserar en ny hemsida med ett nytt och unikt system för bygg-online.

Point och Handystämplar

Här har vi övergått från debitering per rad till att beräkna den yta din stämpel behöver. Det ger dig ett mer rättvist pris. Du behöver inte tänka på hur många rader du behöver eller välja en viss storlek i förväg.

Så här bygger du en stämpel:

 • Välj Point eller Handy.
 • Skriv in den text du önskar.
 • Välj storlek och stil.
 • Måtten anger storleken på stämpels avtryck, ändra stil och storlek efter önskemål.
 • Systemet väljer automatisk rätt storlek på stämpeln och visar ditt pris.
 • Tryck på granska och kontrollera storlek, utseende och stavning. Skriv gärna ut på papper.
 • Markera ”Jag har godkänt utformning och stavning”.
 • Lägg i varukorgen.

Printy

Vi har märkt att våra kunder ibland har svårigheter att välja rätt storlek på Printy. Därför använder vi nu samma system här, du bestämmer hur avtrycket skall se ut och systemet väljer storlek. Dessutom får du tillsammans med priset även upp en minibild av på den föreslagna stämpeln.

Trodat Printy med svart färg är arkivbeständiga enligt ISO11798, se certifikatet här

Trodat Printy med svart färg är dokumentäkta enligt ISO14145-2, se certifikatet här

Infoga logotype

Om du har ett original av bra kvalite i formaten JPG, GIF eller PNG kan du nu ladda upp det till förhandsgranskningen. Originalet bör vara minst 3 gånger "för stort" för att få tillräcklig tryckkvalitét. Klicka på "Ladda upp logotyp" och välj filen du vill använda. Tänk på att en stämpel bara har en färg utan toningar.

Vektorformat

Om ditt original är i s.k vektorformat (EPS, CDR eller AI) går det inte att ladda upp direkt i verktyget. Konvertera till JPG, GIF eller PNG först. Alternativt kan du skicka din fil till oss i ett vanligt mail och hantera det som en helt manuell order.

Om du väljer att sätta texten i verktyget och lämna plats för logotypen, tänk på att storleken bestämmer priset och din logotyp måste få plats på den storlek du valt.

Tips

För dig som är väl bekant med olika filfomat och deras egenskaper kan vi rekommendera en kombination av låg- och högupplösta filer:

 • Ladda upp en lågupplöst version (JPG, GIF, PNG) till förhandsgranskningen och placera den rätt.
 • Bifoga den högupplösta filen (EPS, SVG) via funktionen "Bifoga original".

Vi kommer nu att använda på din förhandsgranskning som referens men montera den högupplösta filen för maximal kvalitét.

Övriga produkter

Se information och lägg i kundvagnen. Vissa produkter kräver mer kommunikation med dig så dessa beställer du via mail eller telefon, t.ex dekaler och stora skyltar.

Moms

Längst upp på sidan kan du välja mellan om du vill se priserna med eller utan moms.

Vi hoppas du kommer att trivas med vår hemsida. Har du åsikter så är du välkommen att maila dessa till ove.berggren(a)stampelfabriken.se

Lite mer information om olika filfomat

 • EPS, SVG och AI innehåller "vektorgrafik" och består av kurvor, linjer och ankarpunkter. Vektorgrafik kan storleksförändras utan att tappa kvalitet. De mest kända programmen som använder vektorgrafik är Adobe Illustrator, Macromedia Freehand och Corel Draw.
 • TIF, JPG, GIF, PNG och BMP är punktgrafik (pixelgrafik). De är uppbyggda av bildens enskilda punkter och används därför mest för fotografier samt lågupplöst grafik för web. Vid förstoring förlorar man kvalité eftersom varje enskild bildpunkt förstoras. Adobe Photoshop och Corel Photopaint är ett par av de många program som arbetar med punktgrafik.

EPS-filer kan innehålla punktgrafik så att konvertera till EPS-format innebär inte automatiskt att innehållet blir vektorbaserat.